Anita Hulshof

foto van Anita Hulshof

Na de studie maatschappelijk werk raakte ik geïnteresseerd in de natuurgeneeskunde en heb daarin verschillende opleidingen gevolgd. Met de medische basiskennis op HBO-niveau conform de eisen van Plato ben ik vanaf 2006 werkzaam als geaccrediteerd therapeut. In mijn werk combineer ik beide disciplines.

Ik heb de HBO-beroepsopleiding spiritueel therapeut gevolgd. Een Spiritueel Therapeut is opgeleid om je op psychosociaal- en energetisch niveau te behandelen.

Daarnaast heb ik de opleiding orthomoleculaire suppletie gevolgd. Orthomoleculaire suppletie is erop gericht de gezondheid te bevorderen of ziekteprocessen te herstellen. De behandeling heeft tot doel om de lichaamscellen (onze bouwstenen) te voorzien van optimale hoeveelheden vitamines, mineralen en andere noodzakelijke voedingsstoffen. Orthomoleculaire suppletie is in feite een synoniem voor ‘voedingsgeneeskunde’. Zo nodig schrijf ik voedingssupplementen voor en zijn dikwijls voedingsadviezen noodzakelijk.

Zohra Bertrand, oprichtster van Psychosofia is een belangrijke inspiratiebron voor mij geweest. Bij haar heb ik de opleiding Holistisch Helend Helpen gevolgd.

Daarnaast heb ik mij bekwaamd in de quantum touch en matrix energetics. Deze therapie werkt met speciale adem- en lichaamsconcentratietechnieken, waarmee ik houdingscorrecties kan bewerkstelligen.

Het werken met de Brainresponse is voor mij een goed intermediair in het behandelingen van mijn cliënten vanwege de vele mogelijkheden van de apparatuur.

Na een aantal jaren gewerkt te hebben in teamverband in een praktijk te Enschede, ben ik in 2008 mijn eigen praktijk gestart aan de Markeweg 71 te Losser.